THE GREATNESS OF BEEING AN AU PAIR

Allmänt  /  0  Kommentarer

Att flytta till USA har varit mitt bästa beslut hittills. Jag är så glad att jag faktiskt tog steget och gjorde det. Jag menar, även fast jag gjort jättemycket andra saker och flyttat hemifrån och sånt så kändes detta väldigt stort. Den störta förändringen. Längst bort. Ensam. Ett annat språk, även fast jag inte oroade mig så mycket över det. Bo med en familj som egentligen är ganska främmande, visst att vi skypeade några gånger och så men att flytta in hos en familj som jag aldrig hade träffat, det var däremot skrämmande. Att skaffa nya kompisar, har aldrig haft svårt att träffa nya människor och så, men att bo här där allting är nytt gör det svårare. Mina kompisar hemma i Sverige har jag lärt känna via skola och jobb, så en av dem uteslöts direkt, jobb. Au pair är ett enpersons jobb, inga kollegor. Däremot har vi au pair meetings, men ingen går på dem och gör en det så är det ofta väldigt stelt och påpressat. Skola däremot är något en måste göra, dock väldigt lite. Men jag fick kompisar där.

Har hört om au pairer som har varit helt ensamma i början vilket jag är jätteglad att jag aldrig behövde vara. Klara inte att vara ensam för mycket. Som tur var kom jag och Cynthia hit samtidigt och båda var i samma sits, ny familj, ny stad allting nytt. Enda skillnaden var att Cynthia redan hade varit ett år på östkusten, vilket faktist var bra. Hon visst vad saker var och allt sånt så behövde jag något kunde jag bara fråga henne. Sen träffade jag även Caroline väldigt tidigt av mitt åt. Jag hade faktiskt hittat henne på STS Instagram och stalkat mig till hennes blogg och sedan tagit mig modet till att skriva att jag också skulle flytta hit. Och ja, vi hänger fortfarande ihop så jag är väldigt glad över att jag skrev till henne och att vi blev buddies.

Så det bästa med att flytta hit är allting. Jag älskar arean, mina barn, mina vänner, allting. Och självklart har jag dagar då jag mest av allt bara vill gå och lägga mig igen men såna dagar har en var en än är.

Är även jätteglad över alla besök jag haft och kommer ha, mamma, pappa och Daniel kommer hit över jul, så himla kul att få visa mitt liv här och min nya stad.

Nu när jag bara har två månader kvar försöker jag ta vara på allting så mycket som jag kan. Kommer sakna allting så mycket. Går nästan inte att beskriva. Vet att allting finns kvar men det kommer aldrig bli detsamma. Vet ej hur jag ska kunna säga hej då till barnen, speciellt Meadow eftersom hon inte kommer komma ihåg mig.

Så här kommer några bilder från mitt underbara år hittills.


MY WEEK, October 24th-28th

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hade en jättefin helg så nu i veckan har regnet kommit tillbaka. Vi kan ju inte ha solsken hela tiden heller. I wish though.
Har som vanligt hängt med Caroline varje dag efter jobbet.

Annars har veckan sett ganska vanlig ut. Meadow har ju blivit jättestor och nu väntar jag bara på att hon ska börja gå. Trodde nästan att det skulle ske förra veckan men icke! Hon låter oss vänta.

Har även beställt min MacBook Pro. Är så taggad på att få en ny dator. Den ska komma någongång under nästa vecka. Beställde den i onsdags och igår, torsdag, fick jag ett mail om att den senaste versionen av MacBook Pro har släppts samt förfrågan om att ändra mina beställning. Övervägde att faktiskt göra det men tillslut kom jag fram till att inte göra det. Apple har börjat med ett nytt USB som heter USB-C och därmed tagit bort allt annat. Finns inte HDMI, USB eller SD-kortläsare. Så om jag då vill föra över bilder från mitt minneskort till datorn behöver jag en adapter till det och likadant med allt annat jag skulle kunna tänka mig vilja göra. Men då tänkte jag, okej men då får jag köpa en adapter då ist men just nu finns det ingen adapter för just SD-kort. Vilket kändes så himla bökigt. Att behöva två adaptrar ist för ingen då det finns i den gamla versionen. Så resonerade jag i alla fall.

90% av alla bilder jag har är på Meadow. Men det är ju inte så konstigt eftersom jag är med henne hela dagarna och hon är ju för söt. Ibland när jag är trött och stressad och Meadow är jättegrinig kan jag bara kolla på henne och bli glad för att hon är så go och söt. Världen bästa unge. Kan dock ej förstå hur snabbt tiden har gått och hur stor hon har blivit.

Nina och Jim har haft datenight ikväll så jag och barnen har haft pizza and movienight. Spiermysigt! Caroline kom över vid åtta och hängde med mig. Pojkarna fick välja film och de valde någon från 1977. Kommer inte ihåg vad den heter men den var faktiskt riktigt rolig.

Kram


MY 22ND BIRTHDAY!

Allmänt  /  0  Kommentarer

So October 22nd passed och jag blev 22!
Lite lustigt att fylla 22 den 22a, kommer ju inte bli så igen liksom.

Var sjuk dagen innan så visste en hur jag skulle må, men jag mådde helt ok.
Fick flera skypesamtal hemifrån på morgonen. Så mysigt! Först ringde Emma från Tyskland, sen mamma, pappa och morbror Gerhard, sen Johan och Laura och sist lillebror Daniel. Blev jätteglad av detta.
Åkte till Caroline efter frukosten där hon så fint hade förberett med ballonger, cupcake och ett paket till mig på hennes säng. Hon och hennes värdbarn sjöng för mig också. Det var verkligen så fint! Alltihop!

Efter det åkte vi och fixade mina naglar innan vi inte till Walnut Creek för födelsedagslunch.

Efter lunchen tog vi oss bort till Clayton för att gå på en pumkin patch. Så många pumpor överallt! Tycker det är så kul att halloween är så all in här. Många har pyntat sina hus och barnen har förberett sina utklädnader sen säkert en månad tillbaka, själv har jag inte den blekaste vad jag ska klä ut mig till.

När vi var klara på pumkin patchen tog vi oss en snabbis till Sunvalley mall, jag behövde nya byxor. Har gått i klänningar konstant sen i maj/juni och eftersom regnet har kommit och temperaturen har droppat ganska mycket kändes det behövligt med byxorn haha.

Vi hade planerat att ta en nap mellan Sunvalley och stan men det fanns ingen tid till det så vi fick göra oss i ordning direkt och pianon till stan.

Vi åt middag på en restaurang som heter Americano som ligger precis vid Bay Bridge. Det var jag, Caroline, Cathy (som jag kom till California med), Aneby (som var i New York med oss men som hälsade på Cathy), Emma och Sara (första gången jag träffade Sara och hur var hur härlig som helst!).
Hade en jättetrevlig middag tillsammans och efter middagen tog vi oss, jag, Cathy, Caroline och Aneby, till Polk Street för att gå till Playland bar. Hade askul där och efter några timmar åkte vi på en inflyttningsfest som en av mina kompisar hade bjudit in oss till. Stannade inte jättelänge utan drog vidare till DNA. Enda klubben vi vet har öppet till fyra, ett säkert kort.

Hade en jättebra dag och kväll!! Och tack så mycket Caroline som gjorde den dagen så himla bra!!

Carolines bilder.

Enda bilden jag tog.